Ha nem éred be az egyszerű, száraz, morzsás -utána két pohár vizet megivós- bolti brownieval, akkor jó hírem van! A Jó Isten teremtett egy embert, aki ismert a szokatlan humoráról, a pucér főzési szokásairól, és a beleköthetetlenül király receptjeiről. Jamie Oliver, amellett, hogy nagyon nagyon mesés szakács, megalkotta azt a Brownie receptet, ami pár hozzávalóból áll csupán mégis pontosan az aminek mondja magát. Egy tökéletes brownie. Rengeteg féleképpen lehet turbózni egy brownie receptet. Tehetsz bele diót, mogyorót, mandulát, málnát, eprest, aszalt gyümit vagy csoki darabkákat, adhatsz hozzá kávét, rumot stb. stb. csomo variáció van. De ahhoz, hogy variálhassuk kell egy elronthatatlan alap recept, ami önmagában is fantasztikus, szenvedélyes és tuti csábítá mindenki számára. Lássuk Mr. Oliver receptjét:
Kell hozzá:
250 gramm vaj
200 gramm étcsokoládé
360 gramm cukor ( annyit variáltam rajta, hogy félig barna félig sima cukrot használtam)
80 gramm kakaópor
65 gramm liszt
1 teáskanál sütőpor
4 tojás
Lássunk hozzá:
1. A vajat és a csokit összeolvasztjuk gőz fölött. Ha felolvadt, hagyjuk langyosra hűlni.
2. A cukrot és a tojásokat habosra kikeverjük. Ha a csoki langyos szép lassan hozzácsurgatjuk kis adagokban , mindig elkeverve. Fontos, hogy ne melegen öntsük bele, én a csokit minden formában szeretem de a rántotta őszintén nem finom csokival.
3.Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót. Hozzáadjuk a csokoládés egyveleghez.
4. Ilyenkor tehetünk még hozzá bármit, mandulát, mazsolát vagy bármit, amit szeretnétek.
5. 180 fokon kell sütnünk. A sütési idő függ a tepsi méretétől, hiszen ha magasabb lesz a sütink tovább kell sütnünk mint ha vékonyan oszlik el a tészta. Alacsony süti esetében 20 perc is elég, de ha magas akkor 35 percre is szüksége lehet. Szemmel kell tartani, hiszen ennél a sütinél nagyon nagy szerepe van az állagnak! Ha ügyesen dolgoztunk, akkor megvan az a süti, amit garantáltan nem felejtenek el a kóstolók.
6. Jó étvágyat!