Áfonyás krémsajtos mini kuglóf
2018. december 29. írta: Gréta Madarász

Áfonyás krémsajtos mini kuglóf

Hangulat: Nyűgös

Néha nyűgösek vagyunk. Emberi tulajdonság, senki sem tökéletes. Az ilyen alkalmakra egy olyan sütemény kell, ami nem mindennapi. Megfog a kis cuki külsejével, és letaglóz a tartalmas és ízes belsejével. Mindenképpen kiváltva valamilyen érzést a fogyasztójából. Garantáltan nyűgösség elleni orvosság ez az áfonyás krémsajttal töltött minikuglót. A recept a külföldi: sugarspunrun.com oldaláról származik, és kis átalakítások után született meg ebben a formában. Hiszti kikapcs, induljon a sütögetés :D / ui: ha nincs mini kuglóf forma, muffin formában is elkészíthető/

Kell hozzá:

Tészta:

120 gramm olvasztott kihűtött vaj

240 gramm cukor

1 tojás és 2 tojás fehérje

1 teáskanál vaníliaaroma

175 ml tej

400 gramm liszt

2 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál só

400 gramm friss áfonya

Töltelék:

250 gramm mascarpone

50 gramm olvasztott fehércsoki

50 gramm porcukor

1/2 teáskanál vaníliaaroma

Na nézzük ;) :

1. Összekeverjük a kihűlt olvasztott vajat a cukorral és a vaníliával. 

2. Hozzáadjuk a tojást és a két tojásfehérjét, illetve a tejet. Az egészet simára keverjük. 

3. Egy tálban összebarátkoztatjuk a sót a lisztet és a sütőport. Ütős hármas.

4. A lisztes banda megérkezhet a vajas buliba. Alaposan csomómentesre keverjük őket. Hozzáadjuk a friss áfonya szemeket is. Azért fontos, hogy ne fagyasztottat használjunk, mert az folyamatosan ereszti a levét, ezáltal színezi a tésztát. A sütőből  kivéve így kellemetlen zöldes barnás árnyalatúra varázsolja a szuper kifinomult desszertünket. Na, tésztánk kész is.

5. A tésztát kb. a formák háromnegyedéig töltjük. Ha szilikonos formát használunk király dolgunk van. Ha nem akkor viszont nem árt vajjal alaposan kikenni minden kis zegzugát a formának, majd pici lisztet szétoszlatni benne.

6. A töltelékhez a fehércsokit gőzfölött megolvasztjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a töltelék minden hozzávalóját egyszerűen egy spatulával kikeverjük. Majd egy-egy teáskanálnyit teszünk minden tészta tetejére.

7. 180 fokos sütő. 30 perc. Nem volt nehéz. ( Mivel minden sütő eltérő képességekkel rendelkezhet, érdemes egy tűpróbát ejteni.)

8. Az egyetlen nehéz része, hogy ne együk meg tök forrón. Nem szilikonos forma esetén hagyjuk a formában kihűlni, a formát felfordítva. 

9. Ügyesen, Jó étvágyat !

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutislanysutikei.blog.hu/api/trackback/id/tr7014521350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása