Néha nyűgösek vagyunk. Emberi tulajdonság, senki sem tökéletes. Az ilyen alkalmakra egy olyan sütemény kell, ami nem mindennapi. Megfog a kis cuki külsejével, és letaglóz a tartalmas és ízes belsejével. Mindenképpen kiváltva valamilyen érzést a fogyasztójából. Garantáltan nyűgösség elleni orvosság ez az áfonyás krémsajttal töltött minikuglót. A recept a külföldi: sugarspunrun.com oldaláról származik, és kis átalakítások után született meg ebben a formában. Hiszti kikapcs, induljon a sütögetés :D / ui: ha nincs mini kuglóf forma, muffin formában is elkészíthető/
Kell hozzá:
Tészta:
120 gramm olvasztott kihűtött vaj
240 gramm cukor
1 tojás és 2 tojás fehérje
1 teáskanál vaníliaaroma
175 ml tej
400 gramm liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
400 gramm friss áfonya
Töltelék:
250 gramm mascarpone
50 gramm olvasztott fehércsoki
50 gramm porcukor
1/2 teáskanál vaníliaaroma
Na nézzük ;) :
1. Összekeverjük a kihűlt olvasztott vajat a cukorral és a vaníliával.
2. Hozzáadjuk a tojást és a két tojásfehérjét, illetve a tejet. Az egészet simára keverjük.
3. Egy tálban összebarátkoztatjuk a sót a lisztet és a sütőport. Ütős hármas.
4. A lisztes banda megérkezhet a vajas buliba. Alaposan csomómentesre keverjük őket. Hozzáadjuk a friss áfonya szemeket is. Azért fontos, hogy ne fagyasztottat használjunk, mert az folyamatosan ereszti a levét, ezáltal színezi a tésztát. A sütőből kivéve így kellemetlen zöldes barnás árnyalatúra varázsolja a szuper kifinomult desszertünket. Na, tésztánk kész is.
5. A tésztát kb. a formák háromnegyedéig töltjük. Ha szilikonos formát használunk király dolgunk van. Ha nem akkor viszont nem árt vajjal alaposan kikenni minden kis zegzugát a formának, majd pici lisztet szétoszlatni benne.
6. A töltelékhez a fehércsokit gőzfölött megolvasztjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a töltelék minden hozzávalóját egyszerűen egy spatulával kikeverjük. Majd egy-egy teáskanálnyit teszünk minden tészta tetejére.
7. 180 fokos sütő. 30 perc. Nem volt nehéz. ( Mivel minden sütő eltérő képességekkel rendelkezhet, érdemes egy tűpróbát ejteni.)
8. Az egyetlen nehéz része, hogy ne együk meg tök forrón. Nem szilikonos forma esetén hagyjuk a formában kihűlni, a formát felfordítva.
9. Ügyesen, Jó étvágyat !