A muffin örök. Kedves, odaadó, biztonságos. Bármi történjék is, számíthatsz rá. A nutella, valami nem is evilági dolog. Az angyalok ejtették le a Mennyből, merő véletlenségből, azóta pedig emberek millióit tette függővé. Két olyan dolog találkozása, mint a muffin és a nutella...valami egészen földöntúli sütit eredményez. Aligha tudjuk meghatározni, milyen íze van a megsült, forró nutellának, amíg nem kóstoltuk azt. De utána...szinte lehetetlen ellenállni neki. Mikor megtaláltam ezt a recepetet, három egymást követő hétvégén került a családi asztalra ez a süti. Nem csak a fogyasztása, de a készítése is csodálatos.Ha nem is néz ki önmagában olyan felemelően (de szerintem tök aranyosak), mint egy desszert a királyi család asztaláról, akár egy csokoládés vagy nutellás mascarpone krémmel könnyen előkelő cupcake lehet belőle. Aztán sütés közben nem megenni az egész üveg nutellát! :D
Kell hozzá:
10 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 citrom reszelt héja
2 tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 dl tej
1 csipet só
12 teáskanál nutella
Lássunk hozzá:
1. A vajat a cukorral kihabosítjuk.
2. Hozzáadjuk a tojásokat, mindkettővel jól kikeverjük. Mehet bele a citromhéj és a vanília.
3. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót és a sütőport.
4. A tojásos tésztához adjuk, felváltva az 1 dl tejjel, kis adagokban, mindig jól kikeverve a tésztát, nehogy csomós maradjon.
5. 12 db muffinformába töltjük ezt a tészta mennyiséget. Most jön a legjobb rész.
6. A tészta tetejére 1-1 teáskanál nutellát halmozunk. Fogpiszkálóval vagy villával márványosítjuk, azaz kicsit összevegyítjük a tésztával, hogy helyes kis csíkok legyenek benne.
7. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
8. Jó étvágyat!