Brookie
2018. október 13. írta: Gréta Madarász

Brookie

Hangulat: eltökélt

A Brookie egy törvénytelen szerelem szülötte. Ha Rómeó és Júlia süti lett volna, közös gyermekük lett volna a Brookie, ami két rendkívüli sütemény egyesülésével jött létre. Nevéből már észrevehető, hogy  a Brownie, és a Cookie házasításáról beszélünk. Ezt a kombót nem tudom ki találta ki, de hálás köszönetünk érte, ugyanis sikerült rendkívülit alkotnia. Tulajdonképpen egy Brownie tésztát készítünk, amit a Cookie-nál tapasztalt pihentetéssel és sütési módszerrel hajtunk végre. A recept a streetkitchen.hu oldaláról származik, egy-két változtatással a saját ízlésemnek megfelelően. Ezúttal ennek az ellenállhatatlan finomságnak a receptjét olvashatjátok, figyelem, veszélyesen egyszerű és finom süti következik:

Kell hozzá:

300 gramm olvasztott étcsokoládé

100 gramm darabolt tejcsokoládé

115 gramm vaj

3 tojás

70 gramm barna cukor

200 gramm kristálycukor

120 gramm liszt

10 gramm sütőpor

Lássunk hozzá:

1. Vízgőz felett összeolvasztjuk a 300 gramm étcsokit a vajjal. Langyosra hűtjük.

2. Kikeverjük a tojásokat a cukrokkal, és hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott csokit .

3. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és csatlakozhat a csokis masszához. Kikeverjük, az egészet. 

4. Hűtőbe tesszük 1,5 órára. 

5. A hűtőből kivéve, fagylaltos kanállal vagy evőkanállal gombócokat halmozunk, egymástól távol. Legalább 3 ujjnyi távolságra van szükség, hiszen szépen kiterülnek. 175 fokon 14 percig sütjük ha belül kicsit lágyabb kekszet szeretnénk. A keményebb, belül is ropogós kekszekért pedig kb. 16-17 percig sóvárgunk utána. Ha ezt kibírtuk, már csak pár perc hűlés és ehetjük is!

6. Jó étvágyat! Vigyázat, függőséget okozhat!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutislanysutikei.blog.hu/api/trackback/id/tr2814299701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szneva 2018.10.14. 20:34:37

A tejcsokit bele kell keverni, a leírásból kimaradt.

takacsveca93 2018.10.14. 21:12:38

Múltkor csináltam brownie-t de a szódabikarbóna túl sok lett és valamiért csípett, vagyis inkább mart. www.ujsagomat.hu/real/akcios-ujsag-szerdatol-10-10-2018-0/

Gréta Madarász 2018.10.15. 19:14:47

@patakidora: csak bele kell keverni felaprítva :)

Gréta Madarász 2018.10.15. 19:19:13

@takacsveca93: igen a szódabikarbónának nagy mennyiségben van egy ilyen utóíze. Próbáld ki esetleg a blogon található brownie receptet :)
süti beállítások módosítása