A Brookie egy törvénytelen szerelem szülötte. Ha Rómeó és Júlia süti lett volna, közös gyermekük lett volna a Brookie, ami két rendkívüli sütemény egyesülésével jött létre. Nevéből már észrevehető, hogy a Brownie, és a Cookie házasításáról beszélünk. Ezt a kombót nem tudom ki találta ki, de hálás köszönetünk érte, ugyanis sikerült rendkívülit alkotnia. Tulajdonképpen egy Brownie tésztát készítünk, amit a Cookie-nál tapasztalt pihentetéssel és sütési módszerrel hajtunk végre. A recept a streetkitchen.hu oldaláról származik, egy-két változtatással a saját ízlésemnek megfelelően. Ezúttal ennek az ellenállhatatlan finomságnak a receptjét olvashatjátok, figyelem, veszélyesen egyszerű és finom süti következik:
Kell hozzá:
300 gramm olvasztott étcsokoládé
100 gramm darabolt tejcsokoládé
115 gramm vaj
3 tojás
70 gramm barna cukor
200 gramm kristálycukor
120 gramm liszt
10 gramm sütőpor
Lássunk hozzá:
1. Vízgőz felett összeolvasztjuk a 300 gramm étcsokit a vajjal. Langyosra hűtjük.
2. Kikeverjük a tojásokat a cukrokkal, és hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott csokit .
3. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, és csatlakozhat a csokis masszához. Kikeverjük, az egészet.
4. Hűtőbe tesszük 1,5 órára.
5. A hűtőből kivéve, fagylaltos kanállal vagy evőkanállal gombócokat halmozunk, egymástól távol. Legalább 3 ujjnyi távolságra van szükség, hiszen szépen kiterülnek. 175 fokon 14 percig sütjük ha belül kicsit lágyabb kekszet szeretnénk. A keményebb, belül is ropogós kekszekért pedig kb. 16-17 percig sóvárgunk utána. Ha ezt kibírtuk, már csak pár perc hűlés és ehetjük is!
6. Jó étvágyat! Vigyázat, függőséget okozhat!