Rumos-kávés trüffel torta
2018. október 03. írta: Gréta Madarász

Rumos-kávés trüffel torta

Hangulat: Boldog

Azt hiszem ideje bevallani :egyértelműen csoki függő vagyok. Valahogy elámulok azon mennyi különböző arca van. Mennyi felhasználási módja. Mennyi féleképpen variálható de az eredmény mindig valami nagyon finom. A trüffel az az édesség, ami pusztán csokoládé. Tiszta és megmásíthatatlan csokoládé és ettől lesz tökéletes. Kitalálni egy receptet, ahol nem dominánsan hanem egymást szépen kiegészítve jellennek meg a trüffel brutál intenzív ízei a csokitorta szintén nem háttérbe megbújó aromáival, nem egyszerű. Elsőre ez töménynek és"túl csokisnak" tűnhet. Már ha van ilyen. De a rum és a kávé ízének harmonizálása a csokiéval valahogy elsimítja minden kételyét az embernek.

Kell hozzá:

Tészta:

3 tojás

6 evőkanál cukor

3 evőkanál olaj

6 evőkanál kakaópor

1 csipet sütőpor

Mousse:

500 gramm mascarpone

200 gramm étcsokoládé

50 ml habtejszín

1 evőkanál rumaroma

1 csésze lefőzött kávé

300 ml felvert habtejszín

2 evőkanál porcukor

Trüffelekhez: 

100 gramm étcsokoládé

25 ml habtejszín

25 ml kávé

Lássunk hozzá:

1. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaóport, és az olajat is. 22 cm-es torta forma alját kibéleljük sütőpapírral, és a tésztát beleöntjük a formába. Gyorsan elkészül, 12-15 perc kell neki 180 fokon. Ha kisült természetesen teljesen kihűtjük.

2. A moussehoz felolvasztjuk gőz felett a csokikt. Kihűtjük. A mascarpone-t összekeverjük a kihűtött csokival, a tejszínnel, a kávéval , a rummal és  a porcukorral. Végül felverjük a habtejszínt, és óvatosan belekeverjük a krémünkbe. Ezzel lazítjuk fel a tömör sajtkrémet. Így egy sokkal lágyabb állagú habos krémet fogunk kapni, mégis intenzív marad az íze. Rásimítjuk a krémet a tésztára, majd hűtjük úgy két órát.

3. Trüffeleket készítünk a díszítéshez (  vagy csak úgy , mert az egyik legfantasztikusabb dolog a világon). Gőz fölött öszeolvasztjuk a csokit a kávés tejszínnel. Ha valaki nincs oda az intenzív étcsokoládé ízért akkor tehet bele egy pici porcukrot. 

4. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutislanysutikei.blog.hu/api/trackback/id/tr7214280025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása