Habcsók
2018. augusztus 25. írta: Gréta Madarász

Habcsók

A habcsók egy klasszikus desszert. Tökéletes díszítőeleme lehet bármilyen tortának, vagy sütikének, de önmagában is megállja a helyét. Bárhogyan lehet variálni a külsejüket, színezéssel, vagy formákkal. Gél vagy por állagú festékekkel is színezhetjük a kis csókjainkat, és a nyomófejek variálásával csomó fajta habcsókot készíthetünk. Konkrétan elronthatatlan 4 összetevős receptről beszélhetünk, ami nagyon hamar kész van, és a vendégváró asztalon is tökéletesen mutat majd. 

Kell hozzá:

2 tojásfehérje

100 gramm cukor

1 csipet só

fél citrom leve 

Lássunk hozzá:

1. A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, ha félkemény elkezdjük kis adagokban tenni hozzá a porcukrot, mindig alaposan elkeverve azt benne.

2. Ha elfogyott a porcukor, és már elég menő kemény habunk van, utolsó lépésként hozzáadhatjuk a citromlevet, hogy fényes legyen, és az ízét is kiemelje. 180 fokon 10 percig sütöm, majd lekapcsolom a sütőt és további 10 percig szárítom benne. Utána veszem ki. A színét megtartotta. Roppanós, édes, finom. 

3. Jó étvágyat !

A bejegyzés trackback címe:

https://sutislanysutikei.blog.hu/api/trackback/id/tr1014202619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása