Répatorta
2018. október 22. írta: Gréta Madarász

Répatorta

Hangulat: Nyugodt

A répatorta sokakban elsőre bizonytalan és kétséges érzéseket kelt. Zöldség. A levesbe való. De nem. A középkorban azért használták, hogy cukor helyett, ezzel édesítsék meg a süteményeket. A II. világháborút követően pedig szintén a répa segítsége kellett, hogy finom sütiket gyárthassanak, de láss csodát: Bejött! Függetlenül attól, hogy a sárgarépa egy zöldség a zamatossága és édessége miatt finom és szaftos torta készíthető belőle. Ennek a sütinek az esetében is több receptet próbáltam ki mire megtaláltam az igazit.Végül rátaláltam TeaRoom receptjére és egy brutál egyszerű krémmel egészítettem ki. Tulajdonképpen egy répás piskótát fogunk készíteni :) Megint iszonyatosan könnyű receptről van szó, élvezzétek :)

Kell hozzá:

Tészta:

30 dkg sárgarépa

3 tojás

30 dkg liszt

1,5 dl napraforgó olaj

22 dkg porcukor

1 teáskanál vaníliaaroma

Fahéj ízlés szerint

1 csomag sütőpor

Krém:
250 dkg mascarpone

150 ml habtejszín

3 evőkanál porcukor

2 teáskanál vaníliaaroma

Lássunk hozzá:

1. Először a tésztát készítjük el. Ehhez a répákat megpucoljuk, és apróra reszeljük. A 3 darab tojást szét választjuk. 

2. A sárgáját a cukorral és a vaníliaaromával kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és a sárgarépát.

3. Ízlés szerint ízesítjük fahéjjal. Én kb. 2 teáskanálnyit tettem bele, mert nagyon szeretem. 

4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is a masszához keverjük. 

5. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét és ez is csatlakozhat a masszába. 

6. 20 centis formában ,180 fokon, 60 percig sütjük. 

7. A sütőből kivesszük és békén hagyjuk. ( de tényleg, hűlnie kell)

8. De addig sem unatkozunk, elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarpone-t összekeverjük a habtejszínnel, a vaníliával és a porcukorral. Addig keverjük, amíg szép sima, sűrű, és tiszta krémet nem kapunk. 

9. Ha kihűlt a tortánk, magunkhoz vesszük a torta gyilkoló késünket. Én levágtam a tetejét mert púpos lett( de ez konkrétan 2.5 perc alatt el is tűnt a tányérról ), utána pedig félbe vágtam a tortát. A Krém kétharmad részét kentem a két lap közé. A maradékkal pedig vékonyan bevontam a tetejét és az oldalát. 

10. Kész is. Ugye nem is volt nehéz? Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutislanysutikei.blog.hu/api/trackback/id/tr6614316343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása